Hold beskrivelser

Herunder er en kort beskrivelse af de hold du kan finde i NcH.

Lydighed:
Er den del af hundearbejdet, der lægges mest vægt på og det er også det, de fleste hundeejere kommer for at lære.
Læs mere.

Hvalpehold:
Er for hvalpe, fra ca. 10 uger og op til ca. 6 mdr. alt efter størrelse. Der kan sagtens være en hvalp på 5 mdr., som er for stor og voldsom til at være på hvalpehold, den kommer så typisk på et begynder-hold. Dette er et skøn som foretages af hvalpetræneren.

Begynderhold:
Er for hunde fra hvalpehold, der er blevet mere end 6-7 måneder samt for nye hunde, ældre end 6 mdr., der ikke tidligere har gået til træning. 

Aspiranthold:
Er for hund-og fører, som vil prøve at komme videre og lære mere. For at starte på dette hold, skal der være nogen lydighed på plads, og føreren skal have opnået nogen forståelse for det, at arbejde med hund.

C - Hold:
Er et hold, hvor hund- og fører gerne vil til konkurrence. (DCH's konkurrenceprogran). Det er selvfølgelig frivilligt om man ønsker at fortsætte til konkurrence, (ellers har vi mange andre træningsmuligheder). For at komme på dette hold, forventes det at lydigheden er rimelig i orden.

B - Hold:
Er et konkurrencehold, for hunde/førere, der har opnået oprykning fra C-klassen, samt for erfarne hundeførere, der tidligere har konkurreret i B-A-eller Eliteklassen, og nu starter med en ny hund.

A - Hold:
Er et konkurrencehold, for meget dygtige hunde/førere, der har opnået oprykning fra B-klassen.

E - Hold:
Er et konkurrencehold for de allerdygtigste, hvor hunde/førere har opnået oprykning fra A-klassen.

Agility:
Er forhindringsløb for hunde. For at starte på et agilityhold, skal der være godt styr på hundens lydighed, samt et godt samarbejde mellem hund og fører. Hunden skal være 12 mdr. før den må træne agility, og 18 mdr. før den må deltage i konkurrencer.
Der er både hold for begyndere og for øvede.

Rally-Lydighed:
Er sidste nye og spændende alternativ til de øvrige grene indenfor hundesporten. Her gælder det om at løse et utal af opgaver. Det kræver et godt samarbejde mellem hund og fører. Er meget velegnet til alle hundestørrelser og racer. I begyndelsen foregår alt med line på hunden.
Der er både hold for begyndere og for øvede.

Rally Begynder.
Ønsker du et alternativ til den traditionelle lydighed, tilbyder NCH Rallytræning på begynderniveau, med fokus på kontakt, grundlæggende rallyøvelser, motorik og tricks.

Hunden skal have gennemført hvalpetræning ov være fyldt ½ år, ud over dette er der ingen forudsætninger for at deltage. 
Du skal blot have lyst til at have det sjovt med din hund.

Træning og øvelser tager udgangspunkt i den enkelte hund og hundeførers niveau

Hyggehold:
Er for hund-og fører, som ønsker at "hyggetræne". Er absolut seriøst, men ikke målrettet mod konkurrencer. Der trænes under hensyntagen til både hundens og førerens fysiske formåen. Alle kan deltage på dette hold

Ungdomshold:
For unge i alderen ca. 9 til 18 år, som gerne vil gå til træning med egen eller familiens hund. Der arbejdes med meget kreative og spændende øvelser, med henblik på at styrke et positivt samarbejde til gensidig glæde for hunde og førere.
Her træner vi bl.a. til musik og hundene lærer sjove tricks. Næsten alle kan starte på holdet uden forudgående træning.

SAT-Hold: (= Seriøs/Alternativ/Træning)
For dem, som gerne vil arbejde seriøst med deres hund, både lydighed, lidt agility, samt rally - og hvor konkurrence kun er på lokalt plan. Der arbejdes en del med næsearbejde og vi træner også udenfor træningspladsen f.eks. bytræning, vandreture, skovture og træning i hundesvømmehal.

Familiehunde-Hold:
Holdet er for dem der absolut ikke ønsker at gå til konkurrence, men elsker at træne og lege med deres hund. Der vil blive fokuseret på samarbejde og aktivering af familiehunden, med forskellige næseopgaver, tricks, balanceøvelser, problemløsning (få hunden til at tænke selv og løse problemer, f.eks. at få godbidder ud af et håndklæde). Hverdagslydighed, som at gå pænt, komme når der bliver kaldt osv. Kun fantasien sætter grænser. Hunden skal helst være ca. 1 år ved start på holdet, og må gerne have gået på hvalpe-og begynderhold. Dette er dog ikke en betingelse. 

Opvisning:
Gives ved forskellige lejligheder både af ungdomshold og voksenhold, såvel i klubben, som til udenbys arrangementer.